Què quedarà del teletreball?

El tema més comentat en l’àmbit professional  dels últims mesos ha estat sens dubte el teletreball.

Molt s’ha parlat de les seves virtuts i inconvenients i sembla que tots vam arribar d’alguna manera a la màxima repetida com un mantra “el teletreball ha arribat per quedar-se”

Potser aquesta empenta al buit ha servit perquè empreses que mai s’havien plantejat treballar en remot s’hagin adonat que aquesta via és possible i ara estiguin més preparades. Però precisament el precipitat del canvi no ha permès un anàlisi que caldrà fer ara que comencem aquestes fases de desescalada.

És possible el teletreball en totes les posicions? Tenen els equips la maduresa suficient per teletreballar? Tinc el lideratge necessari per organitzar i mantenir unida l’organització a distància? Disposo de la capacitat tècnica per donar un entorn de teletreball adequat als meus equips? Estan definits els objectius i KPIs per avaluar l’acompliment dels equips?

Haurem de fer-nos aquestes preguntes, i més, abans de convertir aquesta solució circumstancial en una nova organització de la feina.

Crèdit imatge: freepik – www.freepik.es

Artículos relacionados

Què quedarà del teletreball?

El tema més comentat en l’àmbit professional  dels últims mesos ha estat sens dubte el teletreball. Molt s’ha parlat de les seves virtuts i inconvenients

LEER MÁS

Comments are closed.